Hoppa till sidans innehåll

Medicinska Rådet

Antidopning

Eftersom ärligt och rent spel är en grundläggande värdering för idrottsutövning hotar dopingen idrottsrörelsens trovärdighet. Svenska judoförbundet accepterar inga former av doping och ansluter sig till WADAs kod.

Inga genvägar till framgång inom idrotten kan accepteras. Det finns ingen anledning för friska individer att fuska med olika preparat för att höja prestationsförmågan. Man erhåller fullt tillräcklig med energi och näring genom att äta normal hälsosam kost.

Hälsopreparat som anges vara uppiggande eller stärkande kan innehålla ämnen som i kroppen omvvandlas till testosteron eller anabola steorider, så kallade besläktade substanser eller substanser med anabol eller centralstimulerande effekt som man kan bli fälld för i en dopingkontroll.

 

Ann Hermansson, This is a mailto link , är Antidopingansvarig inom Svenska Judoförbundet och henne kan du kontakta om du har frågor om doping, kontroller, dispenser etc.

 

Svenska Judoförbundets antidopingprogram i sin helhet hittar du i menyn.

Nyheter

Nyheter

2016-05-11
Läs nyheterna från RFs antidopinggrupp.
 
2015-01-14
I senaste numret av Antidopingnytt från RF finns mycket viktigt att läsa! Från och med årsskiftet har reglerna för dispens ändrats för att anpassas till de internationella reglerna.
 
2013-04-03
Den internationella antidopningsbyrån, WADA, har gått ut med en varning
 
2012-09-12
WADA har nu lagt ut nya dopinglistan som gäller från 1 januari 2012.
2020_logga
vaccinera
wada

Postadress:
Svenska Judoförbundet
Vretgränd 18, 3 tr
753 22 Uppsala

Besöksadress:
Vretgränd 18, 3 tr
753 22 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018-430 05 10
Fax: har ingen
E-post: This is a mailto link

Se all info